Menü

Szimatszőnyeg

Minden kutya szereti használni az orrát! A szimatszőnyeg lényege, hogy a különböző rejtekhelyekre eldughatunk jutalomfalatokat, száraztáp szemeket, hogy kedvencünk szimatolhasson, kereshessen kedvére.

A szimatszőnyeg nemcsak egy rendkívül szórakoztató játék, de használhatjuk habzsolásgátlóként vagy lassú etetőként is.

Hogyan ismertessük meg kedvencünket a szimatszőnyeg használatával:

Első használatkor szórj néhány finomságot a szőnyegre, mond ki a parancsszót (pl. keress) és hagyd, hogy kedvenced megegye a falatokat. Ha mindet megtalálta és megette, célszerű a játékot egy újabb parancsszóval befejezni (pl. kész, vagy vége). Ismételd meg ezt néhányszor.

Következő lépésként helyezd el a finomságokat néhány réteg szövetbe úgy, hogy azok továbbra is láthatóak legyenek. Csak fokozatosan növeld a nehézségi szintet azáltal, hogy jól elrejted a jutalomfalatokat a szőnyeg rojtjai közé. A játékot ugyanúgy világos jelzésekkel kell elkezdni és befejezni, mint fentebb.

Ezt követően emeld a tétet - már bárhol elrejtheted a szőnyegben a jutalomfalatokat, akár több réteg szövet alá is. Kedvenced az anyagon keresztül érzi a finomságok illatát. Ha azonban néhány próbálkozás után sem jár sikerrel, lépj közbe és segíts a keresésben a pozitív megerősítés érdekében.

Keresés