Menü

Féreghajtó macskának

Ön itt jár: Kezdőlap > Macska >

Féreghajtó készítmények

Féreghajtó készítmények macskáknak

Könnyedén megőrizheted macskád egészségét és parazitamentességét a petpassion.hu kínálatában megtalálható macskáknak szánt féreghajtó tabletták, paszták és cseppek (spot on) segítségével.

Macskák esetében ugyanolyan fontos a féreghajtás, mint a kutyáknál. Itt is igaz, hogy nem feltétlenül látjuk az ürülékben a kifejlett férgeket, hiszen azok már csak nagyon súlyos esetekben jelennek meg a macska székletében. Petéket azonban üríthet a macska, ezek viszont szabad szemmel nem láthatók.

Hogyan fertőződhet meg a macska férgekkel?

  • Egyes férgek esetében elmondhatjuk, hogy a kölyökmacska már az anyatejjel szívja magába a petéket.
  • A macskák leggyakrabban féregpetékkel vagy fertőzött ürülékkel való érintkezés során fertőződnek meg. A peték rátapadnak a macska szőrére, melyeket szőrápolás közben lenyalnak és lenyelnek.
  • A kijárós macskák az elejtett prédaállat által is megfertőződhetnek.
  • A bolha a galandféreg köztigazdája, ami azt jelenti, hogy amikor a macska elkapja, majd megeszi a testén lévő, galandférget hordozó bolhát, ő maga is férges lesz. Ezért mondjuk, hogy amelyik macska bolhás, az férges is.

Ne gondoljuk, hogy benti cicánk nincsen veszélyben, hiszen akár mi magunk is behurcolhatjuk a lakásba a féregpetéket vagy a bolhákat.

Fontos megemlíteni, hogy a macskákban előforduló férgek közül jó néhány veszélyes lehet az emberre!

A férgesség tünetei macskánál: haspuffadás, hasfájás, hányás, hasmenés, végbéltáji irritáció, szánkázás, étvágytalanság, vagy éppen jó étvágy melletti fogyás.

A cicáknak nehézkes lehet a féreghajtó tabletta beadása, de szerencsére ma már választhatunk féreghajtó pasztát vagy féreghajtó spot on-t (cseppet) is.

Macskák féregtelenítési protokollja:

féregtelenítés 3 hónapos korig: 2 hetes kortól kezdve minden 2. héten

féregtelenítés 3-6 hónapos kor között: minden 4. héten

féregtelenítés 6 hónapos kor felett: minden 3. hónapban.

Újonnan vásárolt kölyök vagy felnőtt macskák esetén:

féregtelenítés azonnal, majd ismétlés 2 hét múlva

féregtelenítés a továbbiakban: minden 3. hónapban

Keresés