Menü

Féreghajtó kutyáknak

Ön itt jár: Kezdőlap > Kutya >

Féreghajtó készítmények

Utolsó 5 db raktáron
3.199 Ft
Ideiglenes készlethiány
6.490 Ft
Ideiglenes készlethiány
2.990 Ft

Féreghajtó készítmények kutyáknak

Könnyedén megőrizheted kedvenced egészségét és parazitamentességét a Petpassion.hu kínálatában megtalálható féreghajtó tabletták, paszták segítségével.

A féreghajtást kutyáknál törvény is előírja, ugyanis a férgek az emberre is veszélyesek (orsóféreg, galandféreg).

Hogyan fertőződhet meg féreggel kedvenced? A kutyák számos módon megfertőződhetnek bélférgekkel (orsóféreg, kampósféreg, ostorféreg, galandféreg), többek között: féregpeték lenyelésével, fertőzött lárvákkal, madaraktól vagy kis állatoktól is elkaphatják, vagy egy fertőzött állat ürülékének lenyelésével, illetve az anya kutya is átadhatja a kölyköknek akár születés előtt, akár szoptatás közben. Galandféreggel a bolhákon (ezért is nagyon fontos a bolhák elleni folyamatos védekezés), tüdőféreggel pedig a csigákon keresztül fertőződnek.

Bár a giardia nem féreg, hanem egy egysejtű parazita, ellenük is féreghajtóval védekezhetünk. A giardia fertőzés főleg kölyök és fiatal kutyákban okoz tünetekkel járó panaszokat, az idősebb állatok általában tünetmentesen ürítik a parazitákat. A giardiasis átvitele a fertőzött kutya székletével való kontaktus által történik. A giardia fertőzés zoonózis, azaz állatról emberre terjedő betegség.

A kezeletlen féregfertőzés hatása szörnyű lehet kedvenced számára, és bizonyos esetekben az emberre, különösen a kisebb gyermekekre is átterjedhet. Parazitaként a férgek a kutya testében meglévő tápanyagokból táplálkoznak, így idővel egyre gyengébb lesz és egyre kevésbé lesz képes legyőzni egyéb, egyébként kevésbé súlyos betegségeket. A férgesség leggyakoribb tünetei közé tartozik a hasmenés, hányás, köhögés, alacsony energiaszint (fáradékonyság), kiöblösödő has megjelenése, étvágy megváltozása, fogyás, fénytelen és fakó szőrzet, viszketés és bőrirritáció, „szánkázás”, látható férget a végbélnyílás környékén vagy a székletben.

Hogyan lehet megelőzni a férgességet a kutyákban? - Rendszeres kezeléssel. Kiskutyának 2 hetente, felnőtt kutyának 3 havonta adjunk a súlyának megfelelő mennyiségű féreghajtót. Fontos, hogy kutyánknak kizárólag kutyák számára készült féreghatót adjunk! Amennyiben két féreghajtás között több idő telik el, akkor a féregtelenítő szert kétszer kell beadni a kutyának, egyszer a kifejlett férgek eltávolításához, majd ismét minden olyan féreg eltávolításához, amelyek az első adag során még lárvaállapotban voltak.

Keresés